(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
♥♥♥ JABLEČNÝ SMETANOVÝ KOLÁČ ♥♥♥
Potřebné ingredience
NA TĚSTO: 300g hladké mouky, 1 prdopeč, 250g polotučného tvarohu, 100ml mléka, 100ml oleje, 80g cukru, 1 vanilkový cukr, špetka soli. NA NÁPLŇ: 1kg jablek, 80g rozinek předem namočených v rumu, 1 balíček skořicového cukru. NA POLEVU: 3žloutky, 50g cukru, 150g zakysané smetany, 30g hladké mouky, 3 bílky.
Postup přípravy
Na příparavu těsta promícháme mouku s kypřícím prásškem, přidákme tvaroh, mléko, olej, cukr a sůl a ručně vypracujeme do hladkého těsta. těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech.
Na přípravu náplně nakrájíme jablka na drobné kousky, smícháme s rozinkami a skořicovým cukrem a rozdělíme na těsto. Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180C asi 20minut..
Na polevu ušleháme žloutky s cukrem a zakysanou smetanou, elekt.ručním šlehačem do pěny, pak zlehka vmícháme mouku. z bílků ušleháme pevný sníh a opatrně vmícháme do žloutkové směsi. polevu rovnoměrně rozdělíme na zapečený koláč.
Plech opět vložíme do rozehřáté trouby a dopečeme při 180c asi 15 minut. v troubě nechápe koláč vychladnout. poté krájíme na řezy.
Na přípravu náplně nakrájíme jablka na drobné kousky, smícháme s rozinkami a skořicovým cukrem a rozdělíme na těsto. Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180C asi 20minut..
Na polevu ušleháme žloutky s cukrem a zakysanou smetanou, elekt.ručním šlehačem do pěny, pak zlehka vmícháme mouku. z bílků ušleháme pevný sníh a opatrně vmícháme do žloutkové směsi. polevu rovnoměrně rozdělíme na zapečený koláč.
Plech opět vložíme do rozehřáté trouby a dopečeme při 180c asi 15 minut. v troubě nechápe koláč vychladnout. poté krájíme na řezy.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
hans.dannte
(upraveno)
23. 11. 2014, 9:22
určitě vyzkouším ...
macík 3
(upraveno)
19. 1. 2013, 14:42
Výborný jen se po něm zaprášilo
familycz
(upraveno)
20. 1. 2013, 16:11
@macík 3
MARCELKO DĚKUJI, TO JSEM RÁDA... U NÁS TEDA TAKY TO PADLO RYCHLE...